Hallontårta med vit choklad och mandel
6 personer Tid: 15 min + gräddningstid
Du behöver:
3 ägg
3 dl strösocker
1 msk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 ask djupfrysta hallon (250 g)
50 g vit choklad
50 g skållad mandel
50 g smör
färska hallon och florsocker till dekoration
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulver med vetemjöl och tillsätt blandningen i äggsmeten. Vänd ner de djupfrysta hallonen i smeten. Smöra en form med avtagbar kant och häll sedan i smeten i formen.
Hacka den vita chokladen i stora bitar och tryck ned dem jämnt fördelade i smeten tillsammans med den skållade mandeln. Hyvla över smör.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter i 175°. (Täck med folie de sista 10 minuterna).Dekorera tårtan med färska hallon och pudrat florsocker innan servering.
Av Anncatrin Rosenqvist Recept Lena Kindberg Foto Ragnar Ómarsson