Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mandelkrokant med choklad och krossade karameller

20 sep, 2017
AvRedaktionen
Mandelkrokant med choklad och krossade karameller.
Mandelkrokant är en favorit för både stora och små. Här har vi använt ljus, mörk och vit choklad och dekorerat med karameller, strössel och snacks.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Mandelkrokant:

100 g smör

1 dl strösocker

1 msk kakao

2 msk mörk sirap

2 msk mjölk

¾ dl finhackad mandel

50 g mörk choklad

50 g mjölkchoklad

100 g vit choklad

Garnering:

ca 1 dl blandade valfria karameller, strössel eller snacks

Gör så här:

Mät upp smör, socker, kakao, sirap och mjölk i en kastrull. Koka upp och låt småkoka under ca 20 minuter eller tills temperaturen är 130°. Använd en digital termometer.

Rör ner den hackade mandeln i krokantsmeten. Stjälp upp på ett bakplåtspapper och platta ut till en tunn platta.

Smält mjölkchokladen tillsammans med den mörka chokladen över ett vattenbad och bred ut den över krokanten. Låt stelna något.

Smält även den vita chokladen över ett vattenbad och ringla den över den mörka chokladen. Krossa karamellerna grovt och strö dem över chokladen tillsammans med strössel och snacks, eller vad du väljer att dekorera med.

Ställ kallt och låt stelna helt innan du skär eller bryter upp krokanten i bitar.

Mandelkrokant med choklad och krossade karameller.
Mandelkrokant med choklad och krossade karameller.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons