Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Här är den – årets mumsigaste trend: semla som dryck

10 feb, 2018
AvRebecca Wictor
Glöm bakelserna. I år ska semlan helt klart förtäras i flytande form. Vi listar de godaste och trendigaste sätten att förtära en semla.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Semmelsodan

Läskproducenten Soda Nation har tillsammans med stadsdelen Hornstull, i Stockholm, tagit fram denna dryck. Bryggd på mandlar och kardemumma i en gräddig cream soda gör läsken tjockare i konsistensen för att ge känslan av den fluffiga grädden i semlan.

2. Semmellikören

Dessertlikören med smak av semla är gjord på färsk mjölk och naturliga smakämnen. Servera likören väl kyld över is istället för dessert eller drick den som den är. Testa även att hälla den över en skål med glass!

Annons

3. Semmelteet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

The Tea Centre of Stockholm har nu släppt det svarta teet Semla. Smaksatt med vanilj, mandel och kardemumma. Givet att avnjuta med varm mjölk, så som en traditionell hetvägg.

På Blueberry finns en vegansk smoothie med smak av en semla. Enkel att göra själv också. Mixa mandel, cashewnötter, banan, vaniljpulver, kardemumma och kokosmjölk!

Annons

5. Semmelölen

Omnipollo förstod det här med flytande semla redan förra året när de släppte skapelsen till häger i bild på deras krog i Stockholm. I år går de ett steg längre och har bryggt ölet Hetvägg som de har på fat. Tyvärr kommer den inte att flaskas för försäljning på Systembolaget. Så den som vill smaka får ta sig till Hökens gatan 1a i Stockholm.

Läs också:

Äntligen! Årets roligaste semla är här – nachosemlan

Hemliga ingrediensen som ger semlan vuxenpoäng

Blir PrinsesSemlan årets succébakelse?

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Annons