Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Höstig och oemotståndlig äppelcheesecake

08 nov, 2019
AvRedaktionen
Recept på varm äppelcheesecake
Testa en cheesecake med en twist! Denna varma äppelcheesecake är höstig, smakrik och en given efterrättsfavorit.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 bitar

Du behöver:

80 g digestivekex

60 g havrekex

25 g mandel

3 msk socker

60 g smält smör

Fyllning:

4 ägg

3 dl rörsocker

1/2 dl vetemjöl

400 g cream cheese

1 apelsin, rivet skal

1/2 vaniljstång, urskrapade frön

Dekoration:

2–3 röda äpplen

3 msk socker

1 tsk kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 170°.
  2. Mixa kex, mandlar och socker i en matberedare, rör ner smält smör.
  3. Tryck ut kaksmeten i en smord och sockrad springform, cirka 18 cm.
  4. Separera äggen i vitor och gulor. Vispa gulorna ljust och luftigt med 2 dl av sockret.
  5. Sikta ner vetemjöl och rör om.
  6. Tillsätt cream cheese, apelsinskal och vaniljfrön.
  7. Vispa vitorna till ett fast skum, tillsätt 1 dl socker och vispa tills du får vita toppar.
  8. Vänd ner ostcrèmen i äggvitesmeten.
  9. Fördela på kakbotten och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.
  10. Ta ut kakan och sätt på ugnens grillelement.
  11. Skiva äpplena i klyftor, vänd runt i socker och kanel.
  12. Lägg ut äppelskivorna på kakan och grädda i ugnen tills sockret smält.
Recept på varm äppelcheesecake
Varm äppelcheesecake.

Av: Camilla Zarah Lawes Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Underbart krämig äppel- och kanelcheesecake

Frisk och krämig plommoncheesecake – så gör du

Annons