Höstig och oemotståndlig äppelcheesecake
08 nov, 2019
AvRedaktionen
Testa en cheesecake med en twist! Denna varma äppelcheesecake är höstig, smakrik och en given efterrättsfavorit.
Annons
6 bitar
Du behöver:
80 g digestivekex
60 g havrekex
25 g mandel
3 msk socker
60 g smält smör
Fyllning:
4 ägg
3 dl rörsocker
1/2 dl vetemjöl
400 g cream cheese
1 apelsin, rivet skal
1/2 vaniljstång, urskrapade frön
Dekoration:
2–3 röda äpplen
3 msk socker
1 tsk kanel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 170°.
- Mixa kex, mandlar och socker i en matberedare, rör ner smält smör.
- Tryck ut kaksmeten i en smord och sockrad springform, cirka 18 cm.
- Separera äggen i vitor och gulor. Vispa gulorna ljust och luftigt med 2 dl av sockret.
- Sikta ner vetemjöl och rör om.
- Tillsätt cream cheese, apelsinskal och vaniljfrön.
- Vispa vitorna till ett fast skum, tillsätt 1 dl socker och vispa tills du får vita toppar.
- Vänd ner ostcrèmen i äggvitesmeten.
- Fördela på kakbotten och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.
- Ta ut kakan och sätt på ugnens grillelement.
- Skiva äpplena i klyftor, vänd runt i socker och kanel.
- Lägg ut äppelskivorna på kakan och grädda i ugnen tills sockret smält.
Av: Camilla Zarah Lawes Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons