Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Inlagda rödbetor

08 okt, 2017
AvRedaktionen
Inlagda rödbetor.
Inlagda rödbetor är gott till så mycket mer än pyttipanna och Biff à la Lindström. Extra vackra blir inlagda polkabetor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vill du lägga in både röda, gula och polkarandiga rödbetor ska de kokas var för sig – och läggas in var för sig då framför allt rödbetor färgar av sig.

ca 1 liter

Du behöver:

ca 500 g rödbetor, gulbetor, polkabetor

1 dl ättiksprit

2 dl strösocker

3 dl vatten

10 kryddnejlikor

10 hela vitpepparkorn

Gör så här:

Tvätta och koka betorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt svalna något och gnugga sedan bort skalet. Skär betorna i skivor alternativt klyftor. Lägg ner bitarna i väl rengjorda burkar.

Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Rör under värmning tills sockret har löst upp sig. Låt lagen svalna och slå ner i burken så att betorna täcks. Förslut burken och låt stå i kylen i minst 2 dagar.

Inlagda rödbetor. Foto: Jonny Lindh
Inlagda rödbetor. Foto: Jonny Lindh

Av: Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons