Italienska köttbullar och couscous-sallad
01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvGitte Heidi Rasmussen
Längtar du till lite varmare bredgrader? Laga då italienska köttbullar och couscous-sallad med fikon och feta – en måltid med smak av Medelhavet!
Annons
ITALIENSKA KÖTTBULLAR OCH COUSCOUS- SALLAD MED FIKON OCH FETA
Köttbullar i ny, läcker tappning med smak av Medelhavet.
4 portioner
DU BEHÖVER:
400 g färs, fläsk eller kalv
1 gul lök
1 ½ tsk salt
Peppar
1 ägg
1 dl mjölk
½ dl vetemjöl
20 g parmesan
1 citron
50 g soltorkade tomater i olja
6 stjälkar färsk timjan
1 msk olivolja
Sallad:
2 dl pärlcouscous
100 g blandad grönsallad
1 msk olivolja
Salt och peppar
4 färska fikon
100 g fetaost
2 msk balsamicokräm
50 g valnötter
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och riv löken. Blanda färs, lök, salt, peppar, ägg, mjölk och mjöl. Låt vila i kylen i 15 minuter.
- Finriv parmesan och citron. Finhacka soltorkade tomater och timjan. Rör ner i färssmeten. Forma till cirka 25 små bullar. Stek dem gyllene i olja, cirka 10 minuter totalt.
- Sallad: Skölj couscousen och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna något.
- Skölj och torka salladen och lägg upp med couscousen. Ringla över olja och smaka av med salt och peppar. Skölj och klyfta fikonen, fördela fikon och smulad feta över salladen. Ringla över balsamicokräm och toppa med krossade valnötter. Servera med köttbullarna.
Foto: Columbus Leth, Stine Christianssen
Annons