Jordärtsskockssoppa med pistou och parmesanchips
4 personer
Tid: 30 minuter
Jordärtsskockssoppa
700 g jordärtskockor
3 schalottenlökar
1 msk Fontana extra virgin olivolja
5 dl grönsaksbuljong
2 1/2 dl vitt vin
2 msk färsk timjan
2 krm vitpeppar
1 1/2 dl matlagningsgrädde
Pistou
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 dl Fontana extra virgin olivolja
Gör så här:
Hacka vitlöken och basilikan till pistoun. Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa!
Skala eller putsa jordärtskockorna beroende på hur smutsiga de är. Skiva dem i cirka 2 cm tjocka bitar. Finhacka löken. Hetta upp oljan och fräs löken.
Häll i buljongen. Lägg i jordärtskockorna. Tillsätt vin och kryddor.
Koka i cirka 15 minuter. Mixa soppan slät i matberedare. Tillsätt grädden och värm upp soppan. Droppa rejäla droppar pistou över soppan före servering.
Parmesanchips
Tid: 10 minuter
Du behöver:
4 dl riven parmesan
Gör så här:
Värm ugnen till 200° och lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Lägg upp små högar av den rivna osten på pappret och platta till dem något till likstora rundlar. Grädda i ugnen cirka 10 minuter tills de smält men inte tar färg. Ta ut och låta svalna innan servering.