Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Jordärtsskockssoppa med pistou och parmesanchips

25 sep, 2015
AvRedaktionen
Jordärtsskockssoppa med pistou och parmesanchips.
Den söta och krämiga jordärtskocks­soppan får ytterligare ett lyft med en örtig pistou. De krispiga parmesanchipsen passar perfekt till alla sorters soppor!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Jordärtsskockssoppa

700 g jordärtskockor

3 schalottenlökar

1 msk Fontana extra virgin olivolja

5 dl grönsaksbuljong

2 1/2 dl vitt vin

2 msk färsk timjan

2 krm vitpeppar

1 1/2 dl matlagningsgrädde

Pistou

2 vitlöksklyftor

1 kruka basilika

1 dl Fontana extra virgin olivolja

Gör så här:

Hacka vitlöken och basilikan till pistoun. Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa!

Skala eller putsa jordärtskockorna beroende på hur smutsiga de är. Skiva dem i cirka 2 cm tjocka bitar. Finhacka löken. Hetta upp oljan och fräs löken.

Häll i buljongen. Lägg i jordärtskockorna. Tillsätt vin och kryddor.

Koka i cirka 15 minuter. Mixa soppan slät i matberedare. Tillsätt grädden och värm upp soppan. Droppa rejäla droppar pistou över soppan före servering.

Parmesanchips

Tid: 10 minuter

Du behöver:

4 dl riven parmesan

Gör så här:

Värm ugnen till 200° och lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Lägg upp små högar av den rivna osten på pappret och platta till dem något till likstora rundlar. Grädda i ugnen cirka 10 minuter tills de smält men inte tar färg. Ta ut och låta svalna innan servering.

Jordärtsskockssoppa med pistou och parmesanchips.
Jordärtsskockssoppa med pistou och parmesanchips.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons