Knaprigt knäcke med sesam och rosmarin
08 nov, 2019
AvRedaktionen
Dags för knäckebrödsbak! Knäcke med sesam och rosmarin är gott som det är, men också perfekt till snittar.
Annons
ca 40 stycken
Du behöver:
2 dl havregryn
1 1/2 dl sesamfrön
1 1/2 dl linfrön
1 1/2 dl vetemjöl fullkorn
2 dl vetemjöl
1 msk färsk hackad rosmarin
1 tsk bakpulver
2 tsk salt
2 dl vatten
1 1/4 dl olja, t ex oliv- eller solrosolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Tillsätt vatten och olja och rör ihop ordentligt – degen ska vara klibbig.
- Dela degen i två lika stora delar.
- Kavla ut den den ena mellan stora ark bakplåtspapper.
- Ta bort det övre lagret och flytta det undre till en plåt.
- Gör likadant med den andra degen.
- Skär ut fyrkanter i önskad storlek med en kniv eller ett pizzahjul och grädda i 15–17 minuter tills bröden är spröda och gyllene.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen, Timm Vladimir Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth
LÄS MER:
Annons