Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kokta rödbetor med ugnsbakad fetaost

27 dec, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer, 1 timme

Nyskördade rödbetor med smält feta … vi säger bara mums.

500 g rödbetor

salt

Koka rödbetorna i saltat vatten ca 30 minuter tills de är mjuka. Skölj dem i kallt vatten och skala dem.

Ugnsbakad fetaost:

200 g fetaost

1 tomat (skivad)

1 spansk peppar (tunt skivad)

1 tsk torkad oregano

2 msk olivolja

färsk oregano till dekoration

Sätt ugnen på 200°. Lägg fetaosten på ett -folieark och lägg på tomatskivorna, strö över oregano, chilipeppar och ringla över oljan. Ugnsbaka i 20 minuter tills osten smält -något. Servera med rödbetor och dekorera med en oreganokvist.

Annons