Krispig biffsallad med nudlar och mango
6 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
400 g lövbiff
smör till stekning
salt och peppar
3–4 msk sesamfrön
100 g blandad grön sallad
1 mango
1 knippe rädisor
1 knippe salladslök
1 gurka
Dressing:
1/2 dl ljus soja
1 msk sesamolja
1 lime
1 finriven vitlöksklyfta
1 msk färskriven ingefära
Gör så här:
Strimla köttet och fräs det hastigt i smör i en varm panna. Stek lite i taget, annars finns det risk att köttet snarare blir kokt än stekt. Salta, peppra och strö sesamfröna över det varma köttet. Lägg upp salladen på ett stort fat tillsammans med mango, rädisor och salladslök i fina skivor. Dela gurkan på längden och kärna ur den med hjälp av en tesked. Skär även gurkan i skivor och lägg över salladen tillsammans med det nystekta köttet. Blanda ingredienserna till dressingen och häll över salladen.