Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kryddiga lammracks med salsa

27 okt, 2011
AvCarin Olsson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Lamm trivs ypperligt med mynta och lägg till en salsa så har du hittat höstens favorit!

4 personer

Tid: 30 minuter

8 lammkotletter

3 msk balsamvinäger med granatäpple

salt och peppar

1/2 röd paprika (tärnad)

1/2 gurka (urkärnad och tärnad)

1 rödlök (tunt skivad)

1 näve mynta (finhackad) + lite extra till garnering

1 msk tomatpuré

50 g fetaost

Sätt ugnen på 200°. Gnid in lammkotletterna med 2 msk av balsamvinägern, salta och peppra.

Fräs i en stekpanna för att ge lite färg på båda sidorna. Grilla i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de har en innertemperatur på 55°, ta ut och låt vila i 10 minuter.

Lägg paprika, gurka, rödlök och mynta i en skål tillsammans med resten av balsamvinägern och tomatpuré. Salta och blanda runt. Lägg upp lammracksen på tallrikar, skeda över salsan, smula över fetaosten och strö över lite extra mynta.

Annons

Av Jennifer Joyce Foto David Munns


Dryckestips!

Rhônevin från södra Frankrike med alla hedmarkens örter från ”La Garrigue” passar utmärkt till den här lammrätten.

Château Mont-Redon Rouge 2009, Côtes du Rhône, Frankrike (nr 5461) 105 kr. Fruktigt och kryddigt manvänligt rhônevin i balanserad stil med toner av fat, skogshallon, lagerblad, lakrits och örter.

Moontirius Garrigues 2009, Vaqueras, Côtes du Rhône, Frankrike (nr 99137), 167 kr, ekologiskt. Kryddigt och örtigt rödvin med härligt stram något eldig mörkfruktig örtig stil.

Annons