7 enkla och goda recept gjorda på rester
1. Tacorester blir till tacopaj
Har du ätit tacos och fått massa mat över? Då är det superenkelt och gott att göra en paj av det. Roligt med omväxling, och betydligt enklare att göra matlåda av!
2. Rotfrukter och broccoli blir till brocollibollar med rostade rotfrukter
Kokta rotfrukter är inte alltid så skojiga att värma på igen, men de kan enkelt få nytt liv i ugnen och paras ihop med smakrika broccolibollar.
3. Lite plock i kylen blir till omelett med skinka och broccoli
Lite överbliven broccoli, smörgåsskinka och några ägg kan lätt vispas ihop till en stor omelett i ugn.
4. Veckans rester blir till mustig gryta
Ofta blir det lite mat kvar efter flera måltider under veckan, och i stället för att värma på allt och göra en omaka blandning går det många gånger att göra en gryta av alltihop.
5. Gamla ostkanter blir till fettucine Alfredo
Alla som gillar ost har ställts inför prövningen tusentals gånger, att ta vara på den sista osten. Med det här receptet ser man snarare fram emot att osten ska ta slut! Frys in kanterna tills du har tillräckligt många.
6. Makaroner och lite vad som helst blir till makaronilåda
Makaroner är en basvara i många skafferier. Tillsammans med till exempel crème fraîche, ost, krossade tomater, och/eller valfria grönsaker och köttbitar kan det bli en väldigt god låda.
7. Allt blir till pyttipanna
Pyttipanna uppstod av rester, så det här är egentligen bara back to basics. Släng i allt överblivet gott du har i kylskåpet i en stekpanna och fräs upp det till en personlig pytt. Snabbt, gott och väldigt enkelt.