Lättlagad buffé med somriga smaker
1. Sallad med jordgubbar, apelsin och basilika
Apelsindressing ger salladen en härligt frisk smak. Jättegott till jordgubbar. Lite spiskummin ger kryddighet och tar udden av det söta i salladen. Toppa med mandlar.
Till receptet >>
2. Couscoussallad med ärtor och paprika
Gott och fylligt tillbehör med couscous, ärtor, paprika, salladslök och persilja. Toppa med en dressing av olivolja, balsamico, honung, citron, salt och peppar.
Till receptet >>
3. Kycklinglår med mandel- och citronpanering
Hackad mandel ger extra spröd panering till kycklinglåren. Citronskal ger god smak. Stek i ugnen cirka 30 minuter eller tills de fått fin färg och är genomstekta.
Till receptet >>
4. Kalvculotte med kryddsmör och färskpotatis
Culotte kallas även rostbiffslock. Fettkappan ger mycket smak när köttet steks och den är också perfekt på grillen. Servera med kryddsmör, färskpotatis och persiljepesto.
Till receptet >>
5. Chokladkaka med hallon och rabarbergrädde
Den spröda mandel- och chokladkakan kan bakas dagen före. Men vänta fram till serveringsdags med att lägga på fyllningen av hallon och rabarberskum.
Till receptet >>
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth