Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig laxgryta med fänkål och timjan

10 jan, 2017
AvRedaktionen
Krämig laxgryta med fänkål och timjan.
Krämig laxgryta med fänkål, morötter, lök och potatis. Toppa med timjan och servera med bröd. Gott och fullt med nyttigheter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Du behöver:

800 g laxfilé

8 små potatisar

2 fänkålsstånd

5 morötter

1 gul lök

1–2 vitlöksklyftor

2 msk smör

1 liter vatten

2 fiskbuljongtärningar

1 kruka färsk timjan

2 ½ dl mellangrädde

1 dl vitt vin

salt

Gör så här:

Skär laxen i lagom stora kuber. Koka potatisen lätt i saltat vatten. Strimla fänkål och skär morötter i fina skivor. Skiva lök, finhacka vitlök och fräs alltihop i en tjockbottnad karott i några matskedar smör utan att det tar färg.

Häll över vatten och smula ner buljongen. Koka upp tillsammans med hälften av timjankvistarna. Låt allt puttra ihop ca 15 minuter. Slå på grädde och vin och rör runt, smaka ev av med salt. Lägg ner laxen och kokt potatis. Koka upp igen och låt småkoka i 3–4 minuter. Toppa med mer timjan och servera med bröd.

Krämig laxgryta med fänkål och timjan.
Krämig laxgryta med fänkål och timjan.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons