Lyxig och oemotståndlig affogato
19 sep, 2019
AvRedaktionen
Sofia Woods recept på en klassisk affogato-efterrätt är enkel och oemotståndlig! Toppa med likör, espresso eller starkt kaffe beroende på vad du är sugen på.
Annons
Receptet är ett utdrag ur boken Chez Wood (Norstedts) av Sofia Wood.
4 portioner
En så självklar efterrätt, i all sin enkelhet. Det tar inte längre tid att göra än det tar att koka kaffe, men just enkelheten gör att allt måste vara av yppersta kvalitet.
Du behöver:
4 skopor vanilj- eller hasselnötsglass
4–8 msk likör (kan uteslutas), t ex Frangelico, Amaretto eller Borghetti
4 koppar espresso eller starkt kaffe
Gör så här:
- Skopa upp glassen i serveringsglas.
- Droppa över likören och toppa med espresso eller starkt kaffe.
- Servera genast.
Recept: Sofia Wood
Av: Sophia Genitz
Foto: Frida Edlund, James Stokes
Annons