Lyxiga snittar med laxtartar och fänkål
27 maj, 2019
AvRedaktionen
Vad är egentligen festligare än snittar? Dessa lyxiga snittar med laxtartar och fänkål är de perfekta godbitarna till drinken eller ett glas bubbel.
Annons
Små godbitar som passar perfekt till den friska drinken eller ett glas bubbel.
4 portioner
Snittar:
300 g sushilax
1 salladslök
1/4 fänkålshuvud
1/2 msk olivolja
1/4 citron, saft och rivet skal
1/2 tsk fransk senap
Salt och nymalen svartpeppar
8 bitar havreknäcke
Gör så här:
- Skär laxen i små tärningar.
- Rensa salladslöken, hacka smått.
- Skär toppen av fänkålen, finhacka den.
- Blanda lax, salladslök och fänkål. Rör ner olivolja, senap, citronsaft och -skal, smaka av med salt och peppar.
- Skär resten av fänkålen i lövtunna skivor, gärna med mandolin.
- Lägg i isvatten så de krullar sig och blir extra knapriga.
- Lägg upp röran på havreknäcke, toppa med fänkål och nymalen svartpeppar.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth
Läs mer:
Halloumi-snittar och minikorvar
Helgmeny med snittar, oxfilé och chokladkaka
3 enkla snittar som passar till champagne
Annons