Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lyxiga snittar med laxtartar och fänkål

27 maj, 2019
AvRedaktionen
Laxtartar-snittar
Vad är egentligen festligare än snittar? Dessa lyxiga snittar med laxtartar och fänkål är de perfekta godbitarna till drinken eller ett glas bubbel.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Små godbitar som passar perfekt till den friska drinken eller ett glas bubbel.

4 portioner

Snittar:

300 g sushilax

1 salladslök

1/4 fänkålshuvud

1/2 msk olivolja

1/4 citron, saft och rivet skal

1/2 tsk fransk senap

Salt och nymalen svartpeppar

8 bitar havreknäcke

Gör så här:

  1. Skär laxen i små tärningar.
  2. Rensa salladslöken, hacka smått.
  3. Skär toppen av fänkålen, finhacka den.
  4. Blanda lax, salladslök och fänkål. Rör ner olivolja, senap, citronsaft och -skal, smaka av med salt och peppar.
  5. Skär resten av fänkålen i lövtunna skivor, gärna med mandolin.
  6. Lägg i isvatten så de krullar sig och blir extra knapriga.
  7. Lägg upp röran på havreknäcke, toppa med fänkål och nymalen svartpeppar.
Snittar med laxtartar och fänkål
Lyxiga snittar med laxtartar och fänkål.

Av: Julie Hey

Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth

Läs mer:

Halloumi-snittar och minikorvar

Helgmeny med snittar, oxfilé och chokladkaka

3 enkla snittar som passar till champagne

Annons