Marängrulle med vispgrädde och bär
8 personer
Tid: ca 35 min
Du behöver:
6 äggvitor
3 dl strösocker
1 1/2 dl hasselnötskärnor
50 g marsánpulver
4 dl vispgrädde
5 dl bär (blåbär, hallon eller jordgubbar)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och fortsätt vispa till du får en blank maräng. Hacka nötterna och blanda ner hälften av dem i äggvispet tillsammans med marsánpulvret. Bred ut marängsmeten på en bakpappersklädd plåt och strö över resten av nötterna. Grädda i 20 minuter. Ta ut marängen och låt den svalna. Stjälp upp den på papper. Vispa grädden och bred på det mesta över bottnen. Ta undan några bär till garneringen och strö resten över grädden. Rulla ihop från långsidan och lägg på ett fat med skarven ned. Garnera med resten av grädden och bären.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner