Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Minipajer med krabba och rom

09 mar, 2020
AvRedaktionen
Smaskigt tilltugg till alla tillfällen. Krispig botten med mjuk och härlig krabbfyllning som toppas med svart rom – mums!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 portioner

Pajdeg:

4 dl vetemjöl

60 g smör

4 msk kallt vatten

(Vill du att det ska gå riktigt snabbt så kan du köpa färdiga tarteletter eller små pajskal)

Fyllning:

100 g krabbkött

1 msk crème fraiche

1 msk god majonnäs

1 tsk wasabi

1 litet knippe gräslök

Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

Svart rom, eller valfri

Gör så här:

1. Värm ugnen till 175° varmluft.

2. Mät upp mjölet i en bunke.

3. Smula ner smöret och arbeta ihop med fingrarna.

4. Tillsätt vatten och samla snabbt ihop till en deg.

5. Kavla ut degen på mjölat bakbord.

6. Tryck ut 6 små cirklar och fyll lika många små pajformar med pajdeg.

7. Grädda i ugnen i 10 minuter eller tills pajskalen är spröda och gyllene.

8. Finfördela krabbköttet.

9. Rör ihop crème fraiche, majonnäs och wasabi i en skål.

10. Finhacka gräslöken och vänd ner gräslök och krabba i röran.

11. Smaka av med salt och peppar och fördela röran i pajskalen.

12. Garnera med små klickar av svart eller valfri rom.

Minipajer med krabba och rom
Minipajer med krabba och rom.

Av: Emma Martiny, Julie Hey, Columbus Leth
Foto: Winnie Methmann, Nina Malling, Columbus Leth, Betina Hastoft

LÄS MER:

Paj med rödvinspocherat äpple och brynt smör

Minipajer med hallon och nektarin

Ostpaj med blåmögelost och bresaola

Annons