Minipajer med krabba och rom
4–6 portioner
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
60 g smör
4 msk kallt vatten
(Vill du att det ska gå riktigt snabbt så kan du köpa färdiga tarteletter eller små pajskal)
Fyllning:
100 g krabbkött
1 msk crème fraiche
1 msk god majonnäs
1 tsk wasabi
1 litet knippe gräslök
Salt och nymalen svartpeppar
Garnering:
Svart rom, eller valfri
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175° varmluft.
2. Mät upp mjölet i en bunke.
3. Smula ner smöret och arbeta ihop med fingrarna.
4. Tillsätt vatten och samla snabbt ihop till en deg.
5. Kavla ut degen på mjölat bakbord.
6. Tryck ut 6 små cirklar och fyll lika många små pajformar med pajdeg.
7. Grädda i ugnen i 10 minuter eller tills pajskalen är spröda och gyllene.
8. Finfördela krabbköttet.
9. Rör ihop crème fraiche, majonnäs och wasabi i en skål.
10. Finhacka gräslöken och vänd ner gräslök och krabba i röran.
11. Smaka av med salt och peppar och fördela röran i pajskalen.
12. Garnera med små klickar av svart eller valfri rom.
Av: Emma Martiny, Julie Hey, Columbus Leth
Foto: Winnie Methmann, Nina Malling, Columbus Leth, Betina Hastoft
LÄS MER:
Paj med rödvinspocherat äpple och brynt smör