Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mörk chokladkräm med fruktspett

05 jun, 2017
AvRedaktionen
Mörk chokladkräm med fruktspett.
En riktigt god dessert med mörk chokladkräm och frukt och bär. Toppa med lite hackade pistaschnötter och en nypa flingsalt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10 små glas

Tid: 55 minuter

Du behöver:

20 jordgubbshalvor

20 myntablad

10 träspett

10 melonkulor

flingsalt

1/2 dl pistaschnötter (hackade)

Chokladkräm:

1 vaniljstång

2 dl mjölk

2 1/2 dl grädde

100 g äggula (ca 5 st)

75 g (ca 3/4 dl) socker

225 g mörk choklad av bra kvalité (hackad)

Gör så här:

Börja med chokladkrämen. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk och grädde och låt dra med vaniljstången och fröna cirka 10 minuter.

Vispa ihop ägg och socker och sila över den ljumna vätskan på äggblandningen. Häll över i en kastrull och sjud till 85° under ständig omrörning. Häll därefter över den varma vätskan över hackade chokladen och vispa slät. Ställ kallt och fyll sedan i en spritspåse.

Varva två bitar jordgubbar med två myntablad på träspettet, avsluta med en melonkula.

Spritsa chokladkräm i varje glas och toppa med lite hackade pistaschnötter och en nypa flingsalt. Lägg ett fruktspett på varje glas och servera.

Mörk chokladkräm med fruktspett.
Mörk chokladkräm med fruktspett.

Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons