Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Nu blir det enkelt att göra sushi hemma – vi ger de godaste tipsen

09 nov, 2018
AvAnna-Lena Pettersson
Nu blir det enklare att lyckas med din hemmasushi med Easy Sushi och tips från en av Sveriges bästa sushikockar, Frida Ronge.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sushi man gör själv kan vara både det godaste man kan äta och det pilligaste, kladdigaste och krångligaste man kan råka ut för. Bara att få till riset ordentligt kan vara knepigt. För att göra det enklare har Blue Dragon tagit fram Easy Sushi – ett kit med sushiris i boil-in-bag-påsar, risvinäger och noriblad som du använder för att göra egna strutar eller sushitacos. Men vad du ska fylla din sushi med förutom ris får du bestämma själv.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Kitet är tänkt att göra processen med att laga sushi på hemmaplan så enkel som möjligt och sedan får du använda din egen kreativitet. Kanske har du redan några favoriter som du kan stoppa i sushistruten, men tänk om du tar den tanken ett varv till. Testa att gå utanför dina vanliga favoriter som lax och avokado. Våga tänka lite mer som en grym kock som är inspirerad av både Japan och Norden. Det blir en roligare matupplevelse!

Frida Ronge, en av Sveriges främsta sushikockar.
Frida Ronge, en av Sveriges främsta sushikockar. Foto: Emily Dahl

Frida Ronge är kulinarisk ledare på Stockholmskrogarna Tak och Unn och författare till kokboken Rå som sushi, har alltid jobbat med svensk-japansk matlagning och blandat de nordiska smakerna med de japanska. Hon tipsar om sina fem bästa smakkombinationer för hemmasushin. Använd hennes tips som inspiration och lek sedan vidare på egen hand. Sushi går ju att fylla med lite vad som helst, ett bra sätt att minska matsvinnet är att testa att fylla med några goda rester.

Frida Ronges bästa sushitips

  1. Soja- och sesamrostad shiitakesvamp, äppelcidervinäger-marinerad tunt skuren rödkål och sesamfrön.
  2. ”Crispy chicken” med cornflakes-panerad kycklinglårfilé, färsk koriander, lime, rostad kokos och chilimajonnäs.
  3. Rökt lax, cream cheese och gurka.
  4. Västkuströra, gräslök, svarta sesamfrön och rättika.
  5. Färska eller rökta räkor, riven pepparrot (eller wasabi), avokado och strimlad isbergssallad.

Easy sushi finns i två storlekar för 4–6 personer eller för 2–3 personer och säljs i vanliga mataffären.

Foto: IBL

Läs mer:

Så gör du perfekt sushiris hemma

Trendspaning: Det här är årets smak 2019

Annons