Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ouzorostade räkor i tomatsås

26 jun, 2010
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

En härlig förrätt, med fetaost som blir ljummen av maten.

1 burk krossade tomater

1 kruka mynta (strimlade blad)

1 dl grekisk basilika (strimlade blad)

1 morot (skalad och tärnad)

2 vitlöksklyftor (tunt skivade)

1 tsk chiliflingor

1/2 dl olivolja

12 räkor (med skal)

1/2 dl ouzo

200 g fetaost

Koka ihop tomat, mynta, basilika, morot, vitlök, chili och olivolja i en kastrull och ställ åt sidan.

Lägg räkorna i en het stekpanna, slå på ouzon och stek 1–2 minuter. Häll över tomatsåsen och smula över fetaosten.

Annons