Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Oxfilétartar med parmesan och fänkålsröra

22 sep, 2015
AvRedaktionen
Oxfilétartar med parmesan och fänkålsröra.
Oxfilétartar med fänkålsröra. Strö över parmesan och gratinera snabbt runtom med en gasolbrännare. Garnera med två brödchips. Smälter i munnen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

150 g lantbröd

Fänkålsröra:

100 g fänkål

1 tsk fint rivet apelsinskal

1 msk citronsaft

1 msk olivolja

salt och svartpeppar

2 msk finhackad persilja

Tartar:

400 g oxfilé

2 msk hasselnötsolja

1 msk olivolja

75 g schalottenlök (finhackad)

20 g kapris

2 msk dijonsenap

2 msk balsamvinäger

Salt och peppar

2–3 droppar tabasco

30 g parmesan (fint riven)

Gör så här:

Skär brödet i 12 mycket tunna skivor (frys brödet innan så går det lättare) och lägg på en plåt. Skär fänkålen i små tärningar. Blanda med apelsinskal, citronsaft, olivolja, salt, ­peppar och finhackad persilja. Sätt ugnen på grilläge. Putsa köttet och skär i 2 cm stora tärningar, och pulsera därefter i matberedaren (inte för länge). Blanda köttet med hasselnötsolja och olivolja. Tillsätt schalottenlök, kapris, senap och vinäger. Smaka av med salt, peppar, tabasco.

Rosta brödet på båda sidorna i ugnen. Forma tatar-bitar av köttet direkt på tallrikarna med hjälp av en ramekin eller liten pajform. Strö över parmesan och gratinera snabbt runtom med en gasolbrännare. Garnera med 2 brödchips, resten av persiljebladen och fänkålsblandningen. Servera genast.

Oxfilétartar med parmesan och fänkålsröra.
Oxfilétartar med parmesan och fänkålsröra.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons