Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pappardelle med salsiccia, fänkål, valnötter och fikon

01 nov, 2012
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

500 g salsiccia

1/2 fänkålsstånd

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

50 g valnötskärnor

3 färska fikon

2 dl färskriven parmesan

salt och peppar

 

till servering:

olivolja

färskriven parmesan

fikonbalsamico

 

Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten, cirka 3-5 minuter beroende på pastans grovlek. Häll av vattnet, men behåll cirka 2 dl. Droppa lite olivolja över pastan och håll varm under lock.

Snitta, ta ur och smula innehållet av salsiccian. Strimla fänkål fint och hacka vitlök. Hetta upp olivolja i en vid panna och fräs salsiccia, fänkål och vitlök.

Krossa valnötterna lätt och tillsätt dem. Häll i det sparade pastavattnet och parmesanost och låt allt puttra ihop. Blanda i pastan.

Skär fikon i klyftor och lägg i. Smaka av med salt och peppar. Servera med god olivolja, fikonbalsamico och parmesanost.

 

recept Liselott Forslin

foto Ulrika Ekblom

Annons