Pappardelle med svamp, valnötter och rosmarin
6 portioner
Du behöver:
600 g pappardelle
1 1/2 rödlök
6 msk olivolja till stekning
225 g svamp, gärna blandsvamp
1 handfull torkad svart trumpetsvamp
6 kvistar rosmarin
150 g valnötter
1 dl grädde
75 g riven parmesan
salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
Riven parmesan
Garnering:
Rosmarinkvistar
Så här gör du:
1. Häll kokande vatten över den torkade svampen, låt dra i 20 minuter, häll sedan av vattnet.
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
3. Skala och hacka löken och stek i olja utan att löken tar färg.
4. Rensa svampen och skär dem eventuellt i mindre bitar. Stek svampen ihop med löken i 3–4 minuter.
5. Hacka rosmarinen och valnötterna och stek med svampen i några minuter.
6. Vänd ner pastan och lite av kokvattnet samt grädde i svampfräset.
7. Ta från värmen och blanda ner riven parmesan.
8. Smaka av med salt och peppar och servera med riven parmesan och repad rosmarin.
Av: Julie Hey, Timm Vladimir
Foto: Skovdal Nordic, Stine Christianssen, Betina Hastoft
LÄS MER:
5 lyxiga och smakrika pastarätter