Krämig pasta med salsiccia och ugnsbakad sötpotatis
01 feb, 2022
AvRedaktionen ELLE
Inget värmer som en krämig pasta, det är sen gammalt! Här serveras den i en härlig sås med salsiccia och ugnsbakad sötpotatis.
Annons
Krämig pasta med salsiccia och ugnsbakad sötpotatis
Med inkråmet från färsk salsiccia får du enkelt en lyxig pastasås.
4 portioner
Du behöver:
350 g pasta
3 vitlöksklyftor
200 g färska salsicciakorvar
2 stjälkar färsk rosmarin
2 ½ dl vispgrädde
40 g parmesan
Salt och nymalen svartpeppar
Ugnsbakad sötpotatis:
400 g sötpotatis
4 msk olivolja
Salt och färskmalen svartpeppar
3 stjälkar färsk rosmarin
Till servering:
Parmesan
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°. Skala sötpotatisen och skär i centimeterstora tärningar. Fördela dem på bakplåtspappersklädd plåt, ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar och strö över repad, hackad rosmarin, blanda runt. Rosta dem i ugnen i cirka 25 minuter eller tills de är mjuka.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av, spara pastavattnet. Skala och hacka vitlöken fint. Skär upp salsiccian och ta ut inkråmet och hacka i bitar. Stek vitlök, salsiccia och rosmarin i en stekpanna i 3–4 minuter. Tillsätt sötpotatisen och grädde och låt puttra i ytterligare 5 minuter.
- Vänd ner den avrunna pastan i rätten, späd eventuellt med lite pastavatten om såsen är för tjock. Servera med färskriven parmesan.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Annons