Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pasta pancetta med valnötter och parmesan

15 maj, 2019
AvRedaktionen
Pasta pancetta med valnötter och parmesan.
Pasta kanske inte förknippas med lyx, men den här rätten passar lika bra en lyxig vardag som på helgen. Originalets pancetta är bytt mot betydligt mer prisvärt stekfläsk – som smakar minst lika gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

200 g stekfläsk

1 liten zucchini

1 gul lök

1 dl hackade valnötter

persilja

salt

4 port tagliatelle

olivolja

1 vitlöksklyfta

salt och svartpeppar

¼–½ citron

1 dl grovriven parmesan eller annan lagrad hårdost

Gör så här:

  1. Skär fläsk och zucchini i små tärningar. Hacka gul lök, valnötter och persilja – utan att blanda dem.
  2. Koka upp vatten, salta och lägg i pastan.
  3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna och häll över dem i en skål. Fräs sedan fläsket och löken i olivolja i stekpannan tills det börjar ta färg. Lägg i zucchinin, pressa i vitlöken och låt fräsa en kort stund till. Smaka av med salt och peppar och en skvätt citron.
  4. Lägg upp pastan på ett stort fat. Ringla ett par matskedar olivolja över pastan och strö på fläskfräset. Fortsätt med parmesan, den hackade persiljan, valnötterna och lite rivet citronskal.
Pasta pancetta med valnötter och parmesan.
Pasta pancetta med valnötter och parmesan.

Receptet är hämtat ur kokboken ”Laga lyxigt med liten kassa” (Semic) av Karolina Olson Haglund.
Foto: Karolina Olson Haglund, Lanna Olsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons