Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pastarulle med spenat, svamp och ricotta

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Förrätt eller varmrätt

Tid: 45 min–1 timme

Pastan görs enligt principen för rulltårta. Fyllningen kan varieras, här har vi blandat svamp med ricotta (italiensk färskost) och pecorino (italiensk, ganska salt fårost). Riven parmesan blir också gott.

1 sats fullkornspasta, ca 700 gram

250 g fryst spenat (tinad)

250 g ricotta

1 dl pecorino (riven)

200 g smörstekt svamp t ex skogschampinjoner (blandsvamp på burk är ett alternativ)

3 msk god olivolja

salt och nymalen svartpeppar

50 g smör

6 salviablad

Till servering:

riven pecorino

Krama ur så mycket vätska det går ur spenaten.

Blanda sen ricotta, pecorino, svamp, spenat och olivolja i en bunke. Salta och peppra. Ställ smeten åt sidan och förbered pastan.

Annons

Kavla ut degen i pastamaskinen på samma sätt som till lasagnen på förra uppslaget, men låt plattorna vara lite tjockare. Lägg ut plattorna så kanterna överlappar, och pressa ihop skarvarna så det blir en enda stor platta. Kavla över skarvarna så de fastnar ordentligt.

Bre ut fyllningen jämnt över hela plattan. Rulla sedan försiktigt från långsidan till en rulle.

Linda in rullen i en ren, ljus kökshandduk, vik in ändarna på handduken och knyt runt rullen med ett steksnöre så den hålls stängd (som ett paket).

Lägg hela rullen i en kastrull med sjudande vatten och koka 15–20 minuter.

Smält smöret under tiden, strimla salviabladen och lägg i. Ta ut rullen ur handduken och skär rullen i 1 cm tjocka skivor.

Lägg upp skivorna på tallrik, häll över lite salviasmör och strö över riven pecorino.

Annons