Pepitos lamm med rostad potatis
4 personer
Tid: 45 minuter + marinering
Du behöver:
ca 2 kg lammkött med ben (t ex kotletter, hals, eller stek i skivor)
1 kg potatis
olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar
Marinad:
2 dl vitt vin
1 dl olivolja
5–6 vitlöksklyftor (lätt krossade)
2 kanelstänger (lätt krossade)
1 tsk malen kanel
2–3 msk repad rosmarin (lätt krossad)
2–3 msk repad timjan (lätt krossad)
1/2 tsk torkad smulad chili eller chilifl agor
2 tsk salt
Till servering:
500 g körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
flingsalt och nymald svartpeppar
Gör så här:
Blanda marinaden och marinera köttet minst 2 timmar men gärna över natten. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i små bitar och lägg i en långpanna. Blanda i ett par matskedar olivolja och rosta cirka 20 minuter. Sänk värmen till 150°. Torka av köttet lätt men spara marinaden. Hetta upp lite olja i en stor panna och bryn köttet mycket hastigt på båda sidor. Se till att inte ha i för mycket kött åt gången. Hetta upp marinaden i pannan. Lägg köttet över potatisen och häll över marinaden. Låt det steka klart i ugnen cirka 15 minuter. Hetta upp lite olja i en panna och stek tomaterna cirka 3–4 minuter. Skaka då och då. Häll över balsamvinägern och låt det fräsa ihop 1 minut. Salta och peppra noga. Servera till köttet.