Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pepitos lamm med rostad potatis

28 jan, 2015
AvSofie Nyblin
Gör som Pepito, låt ett stort fat med kött och potatis gå runt och låt alla ta för sig. Inget finlir här inte!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pepitos lamm med rostad potatis.
Pepitos lamm med rostad potatis.

4 personer

Tid: 45 minuter + marinering

Du behöver:

ca 2 kg lammkött med ben (t ex kotletter, hals, eller stek i skivor)

1 kg potatis

olivolja

flingsalt och nymald svartpeppar

Marinad:

2 dl vitt vin

1 dl olivolja

5–6 vitlöksklyftor (lätt krossade)

2 kanelstänger (lätt krossade)

1 tsk malen kanel

2–3 msk repad rosmarin (lätt krossad)

2–3 msk repad timjan (lätt krossad)

1/2 tsk torkad smulad chili eller chilifl agor

2 tsk salt

Till servering:

500 g körsbärstomater

1 msk olivolja

2 msk balsamvinäger

flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

Blanda marinaden och marinera köttet minst 2 timmar men gärna över natten. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i små bitar och lägg i en långpanna. Blanda i ett par matskedar olivolja och rosta cirka 20 minuter. Sänk värmen till 150°. Torka av köttet lätt men spara marinaden. Hetta upp lite olja i en stor panna och bryn köttet mycket hastigt på båda sidor. Se till att inte ha i för mycket kött åt gången. Hetta upp marinaden i pannan. Lägg köttet över potatisen och häll över marinaden. Låt det steka klart i ugnen cirka 15 minuter. Hetta upp lite olja i en panna och stek tomaterna cirka 3–4 minuter. Skaka då och då. Häll över balsamvinägern och låt det fräsa ihop 1 minut. Salta och peppra noga. Servera till köttet.

Annons