Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pepparkakscheesekake med äppelkompott i glas

25 nov, 2014
AvJenny Norberg
Julens godaste dessert? Underbart god cheesecake gjord på pepparkaka med krämig fyllning och frisk äppelkompott. Servera i portionsglas.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pepparkakscheesekake med äppelkompott i glas.
Pepparkakscheesekake med äppelkompott i glas.

ca 8 personer

Botten:

150 g pepparkakor, till exempel Annas Original Pepparkakor

50 g digestivekex

100 g smält smör

Fyllning:

250 g Philadelphiaost

1 dl grädde

1 dl turkisk yoghurt

3/4 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

Äppelkompott:

3 st stora äpplen

1/2 dl vatten

1/2 dl socker

1/2 dl farinsocker

1 st kanelstång

¼ vaniljstång, delad och urskrapad

Gör så här:

Botten: Mixa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i formen. Grädda i ugn ca 10 minuter, 170 grader. Kallna och smula sönder. Fyllning: Vispa osten med elvisp tillsammans med sockret och vaniljsockret helt slätt. Vispa grädden löst och därefter vispa ner ostblandningen och yoghurten. Nu blir det en tjockare smet. Skala och kärna ut äpplena. Skär ut små klyftor. Sjud på svag värme i 10 min, rör om då och då. Låt det svalna. Montering: Varva i lager äppelkompott, smul och smet i glas. Ställ i kyla innan servering.

Annons