Oemotståndliga pistaschcupcakes med lime – recept
27 maj, 2019
AvRedaktionen
Nötig smak med en frisk essens av lime. Dessa pistaschcupcakes med lime är inte bara oemotståndligt goda utan också fina på efterrättsbordet. Hugg in!
Annons
Av: Cecilie Sofie Svensson
Foto: Stine Christiansen
Vackra, gröna cupcakes med härlig, nötig smak och lite pigg lime som pirrar till i munnen!
12 stycken
Pistaschcupcakes:
100 g smör
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g mandelmassa
100 g osaltade, skalade pistaschnötter
1 1/2 tsk bakpulver
3 ⅓ dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Topping:
1/2 lime
200 g rumstempererat smör
5 dl florsocker
Några droppar grön karamellfärg
Garnering:
Några osaltade pistaschnötter
Ätbara blommor
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°. Smält smöret.
- Vispa upp ägg, socker, smält smör och mjölk. Riv mandelmassan fint och vänd ner i äggblandningen.
- Hacka pistaschnötterna till ett fint mjöl i en blender eller matberedare.
- Blanda med övriga torra ingredienser och rör sedan ner allt i äggmassan.
- Vänd försiktigt ihop, rör du för mycket blir muffinsen tunga och kompakta.
- Fyll 12 muffinsformar till ⅔ med smet. Grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter.
- Muffinsen är färdiga när de är spänstiga och står emot om du trycker på dem försiktigt. Låt svalna på ett ugnsgaller.
- Pressa saften ur den halva limefrukten.
- Vispa upp smöret så det blir lätt och luftigt. Tillsätt lite florsocker i taget och fortsätt vispa till en fluffig frosting.
- Vispa ner limesaft och några droppar karamellfärg.
- Använd en kniv och bred ut frosting på muffinstopparna.
- Hacka pistaschnötterna och strö dem och ätliga blommor över dina cupcakes.
Läs mer:
Piña Colada-cupcakes
Nutella cupcakes av Roy Fares
Leilas After Eight-cupcakes
Annons