Krämig potatissallad med sparris
05 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Det är hög tid att uppgradera den gamla vanliga potatissalladen. Blanda i både gröna ärtor, sparris och mâchesallat för att ta potatissalladen till en ny nivå!
Annons
Krämig potatissallad med sparris
Med gröna ärtor och sparris gör du enkelt potatissalladen vårfräsch, både i färg och smak!
8 bufféportioner
Du behöver:
1 kg små potatisar
400 g grön sparris
400 g gröna ärter, frysta
50 g mâchesallat
Dressing:
3 msk majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk grov senap
1 msk flytande honung
1 msk citronsaftfling
Salt och nymalen svartpeppar
Garnering:
50 g saltade mandlar
Oxalis
Gör så här:
- Skrubba potatisarna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt svalna och halvera dem. Bryt av den träiga änden på sparrisarna och skär i 5 cm långa bitar. Lägg i en skål och häll kokande vatten över. Låt dra i 5 minuter, skölj sedan i kallt vatten. Låt rinna av. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda majonnäs, senap, honung och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Vänd ihop hälften av dressingen med potatis och sparris. Strö ärter och mâchesallat över. Hacka mandlarna grovt och strö över. Garnera med oxalis eller någon grön ört. Servera resterande dressing i en skål vid sidan av.
Recept: Camilla Biesbjerg Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons