Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig potatissallad med sparris

05 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på potatissallad med sparris
Det är hög tid att uppgradera den gamla vanliga potatissalladen. Blanda i både gröna ärtor, sparris och mâchesallat för att ta potatissalladen till en ny nivå!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 heta mat- och dryckestrender 2021Brand logo
10 heta mat- och dryckestrender 2021

Krämig potatissallad med sparris

Med gröna ärtor och sparris gör du enkelt potatissalladen vårfräsch, både i färg och smak!

Så gör du en krämig potatissallad med sparris

8 bufféportioner

Du behöver:

1 kg små potatisar
400 g grön sparris
400 g gröna ärter, frysta
50 g mâchesallat

Dressing:

3 msk majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk grov senap
1 msk flytande honung
1 msk citronsaftfling
Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

50 g saltade mandlar
Oxalis

Gör så här:

  1. Skrubba potatisarna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt svalna och halvera dem. Bryt av den träiga änden på sparrisarna och skär i 5 cm långa bitar. Lägg i en skål och häll kokande vatten över. Låt dra i 5 minuter, skölj sedan i kallt vatten. Låt rinna av. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda majonnäs, senap, honung och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Vänd ihop hälften av dressingen med potatis och sparris. Strö ärter och mâchesallat över. Hacka mandlarna grovt och strö över. Garnera med oxalis eller någon grön ört. Servera resterande dressing i en skål vid sidan av.

Recept: Camilla Biesbjerg Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

4 enkla och goda recept med sparris

Annons