Rainbow bowl med sprödstekt torsk och koriander-coleslaw
4 personer
Du behöver:
250 g quinoa
500 g torskfilé
100 g vetemjöl
1½ tsk paprika
½ tsk chilipulver
salt
färskmalen svartpeppar
1 msk smör, till stekning
1½ msk olivolja, till stekning
Koriander-coleslaw:
2 salladslökar
1¼ dl crème fraiche
1 msk olivolja
½ lime, saften
½ kruka koriander
1 tsk flytande honung
salt
färskmalen svartpeppar
300 g rödkål
Till servering:
2 avokador
200 g blåbär
1 lime
½ kruka koriander
Gör så här:
Börja med coleslaw. Skölj och hacka salladslöken. Blanda med crème fraiche, olivolja, lime och koriander i en matberedare. Smaka av med honung, salt och peppar. Strimla rödkålen och vänd ner hälften av coleslawen i den. Spara resten i en skål och ställ allt i kylen.
Koka quinoa enligt anvisningar på paketet. Klappa torsken torr med hushållspapper och skär i tärningar. Blanda vetemjöl, paprika, chili, salt och peppar i en djup tallrik och vänd torskbitarna så de blir helt täckta. Skaka av överflödigt mjöl. Stek i smör och olja i stekpanna och krydda med lite extra salt.
Skär upp avokado och lägg quinoa, torsk, coleslaw, avokado och blåbär i 4 djupa tallrikar. Servera med limeklyftor, färsk koriander och resten av koriander krämen.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft