Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rödbets- och svartvinbärssoppa med yoghurt

15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

2 timmar

Ursvenska smaker samlade i en och samma soppa! Lika god som den är vacker.

1 gul lök (hackad)

ca 2 msk raps- eller solrosolja

500 g färska rödbetor (hackade)

2 morötter (hackade)

2 potatisar (hackade)

1 liter höns- eller grönsaksbuljong

1 äpple (skalat, urkärnat och hackat)

2–3 msk outspädd svartvinbärssaft

salt och peppar

ca 3 dl yoghurt

Till garnering:

yoghurt och finhackad gräslök

Fräs lök i olja i en kastrull några minuter utan att det tar färg. Lägg ner rotsakerna i kastrullen och låt fräsa i några minuter. Häll i buljongen och låt puttra i ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Blanda ner äpplet i kastrullen tillsammans med saften. Mixa soppan slät i matberedare eller använd stavmixer. Späd eventuellt med lite buljong. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna och ställ in soppan i kylen i minst 1 timme eller tills den är väl kyld. Blanda i yoghurt. Häll upp soppan i kylda skålar. Dekorera med yoghurt och gräslök. Servera direkt.

Annons