Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ryggbiffsmacka med chimichurri och koriander

25 jun, 2017
AvRedaktionen
Ryggbiffsmacka med chimichurri och koriander.
Matig macka som får en välkommen skjuts av en het chimichurri. Servera på surdegsbröd som du penslar med olivolja och gnider in med vitlök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

4 skivor surdegsbröd

olivolja

1–2 vitlöksklyftor

4 skivor ryggbiff (à 150–200 g)

smör

salt och peppar

blandad sallad

1 kruka färsk koriander

Chimichurri:

1 dl finhackad färsk basilika, bladpersilja och koriander

1/2 rödlök

1 vitlöksklyfta

1–2 röda chilifrukter

1 lime

1/2 dl olivolja

salt

Gör så här:

Pensla brödskivorna med olivolja, gnid in dem med vitlök och rosta dem gyllenbruna i en stekpanna. Smörstek köttet enligt önske­mål, salta och peppra. Finhacka alla ingredi­enser till chimichurrin och blanda med saften från limen och olivolja. Smaka av med salt. Lägg lite sallad på varje brödskiva, därefter köttet och toppa med en rejäl sked chimi­ churri. Strö över färska korianderblad.

Ryggbiffsmacka med chimichurri och koriander.
Ryggbiffsmacka med chimichurri och koriander.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Philips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons