Så gör du årets godaste rawsemlor – både gluten– och laktosfria!
När ELLE Deco Design Awards delades ut tidigare i år bjöds de inbjudna gästerna till pressfrukosten på en dröm till frukost från vegetariska frukoststället Brekkie. Bland annat bjöds det på raw semlor som var så goda att vi bad om att få receptet.
Semlorna är både laktosfria och glutenfria, och inte svårare att göra än vanliga semlor. Receptet räcker till 60 st semlor. Glad fettisdag!
Raw semlor – gluten– och laktosfria
Semmelbullarna:
500 g sötmandel
120 g havregryn
600 g urkärnade dadlar
12 g kardemumma
70 g mjuk kokosolja
En nypa salt
Så gör du:
Mixa mandel och havregryn till ett pulver i en matberedare.
Lägg i resterande ingredienser och mixa till en smidig deg.
Rulla degen till små bollar, använd ca 20 gram deg per boll.
Förvara semmelbullarna i frys eller kyl.
Grädden:
1 paket kokosgrädde, 250 ml
1 msk agavesirap
Vaniljpulver efter smak
Vispa ihop allt och häll upp i en spritspåse.
Mandelfyllning:
100 g mandelsmör
Montering:
Skär bort toppen av en semmelbulle, och tryck ett litet hål i den stora bollen. Klicka i ca 0,5 tsk mandelsmör i hålet.
Spritsa på lite kokosgrädde på mandelsmöret.
Lägg på locket.
Servera!
Läs också: