Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Skagenröra med citrusmarinerad rödkål

24 nov, 2023
AvAnna Wendt
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på skagenröra med citrusmarinerad rödkål
Lisa Björner
Skagenröra är en svensk klassiker – här i gott sällskap med citrusmarinerad rödkål som serveras på smörstekt kavring.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #3 - Grapefrukt spritz med chilisockerBrand logo
Dryckesbitar #3 - Grapefrukt spritz med chilisocker

Skagenröra med citrusmarinerad rödkål

Servera skagenröran på smörstekt kavring.

Så gör du skagenröra med citrusmarinerad rödkål
Lisa Björner
Annons

4 portioner

Du behöver:

Skagenröra:

500 g räkor med skal
2 msk finhackad rödlök
1 msk finhackad dill
3/4 dl crème fraiche
3/4 dl majonnäs
1/2 citron, rivet skal
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Citrusmarinerad rödkål:

250 g rödkål
1/2 dl olivolja
1/2 dl citronsaft
1 tsk honung
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Till servering:

4 skivor kavring
1–2 msk smör
1 msk hackad färsk dill
Rivet citronskal

Gör så här:

  1. Hyvla rödkålen tunt på en mandolin eller med en osthyvel. Lägg i en bunke och ringla över olja. Pressa över citronsaft och massera sedan runt kålen ordentligt några varv med händerna. Smaka av med honung, salt och nymald svartpeppar och låt stå i minst 30 minuter.
  2. Tina räkorna om de är frysta. Skala dem och hacka sedan grovt.
  3. Blanda räkor, rödlök, dill, crème fraiche och majonnäs i en bunke. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek kavringen gyllene i smör på båda sidor. Lyft upp och lägg på ett fat. Toppa med den mari­nerade rödkålen, skagenröra, hackad dill och rivet citronskal.

Foto: Lisa Björner och Peter Kam

Annons