Skagenröra med citrusmarinerad rödkål
24 nov, 2023
AvAnna Wendt
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Skagenröra är en svensk klassiker – här i gott sällskap med citrusmarinerad rödkål som serveras på smörstekt kavring.
Annons
Skagenröra med citrusmarinerad rödkål
Servera skagenröran på smörstekt kavring.
Annons
4 portioner
Du behöver:
Skagenröra:
500 g räkor med skal
2 msk finhackad rödlök
1 msk finhackad dill
3/4 dl crème fraiche
3/4 dl majonnäs
1/2 citron, rivet skal
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
Citrusmarinerad rödkål:
250 g rödkål
1/2 dl olivolja
1/2 dl citronsaft
1 tsk honung
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Till servering:
4 skivor kavring
1–2 msk smör
1 msk hackad färsk dill
Rivet citronskal
Gör så här:
- Hyvla rödkålen tunt på en mandolin eller med en osthyvel. Lägg i en bunke och ringla över olja. Pressa över citronsaft och massera sedan runt kålen ordentligt några varv med händerna. Smaka av med honung, salt och nymald svartpeppar och låt stå i minst 30 minuter.
- Tina räkorna om de är frysta. Skala dem och hacka sedan grovt.
- Blanda räkor, rödlök, dill, crème fraiche och majonnäs i en bunke. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med salt och peppar.
- Stek kavringen gyllene i smör på båda sidor. Lyft upp och lägg på ett fat. Toppa med den marinerade rödkålen, skagenröra, hackad dill och rivet citronskal.
Foto: Lisa Björner och Peter Kam
Annons