Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Skaldjurspizza

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Välj fyllning efter humör och kassa. Hummer är extra lyxigt förstås, men bläckfisk och räkor blir också jättegott tillsammans.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Skaldjurspizza.
Skaldjurspizza.

4–6 personer

Tid: 30 minuter + 1 timmes jäsning

Pizzadeg:

25 g jäst

2 1/2 dl vatten (37°)

2 msk olja

1/2 tsk salt

6 dl vetemjöl (ca 350 g)

Topping:

2 dl tomatsås (köp färdig på burk)

100 g riven ost (mozzarella och cheddar)

valfria skaldjur, t ex stor räkor, pilgrimsmusslor, babybläckfisk, krabba, hummer m m

mild olivolja (till stekning)

salt och nymalen svartpeppar

ev lite pressad citron

Gör så här:

Finfördela jästen i en bunke. Häll i det ljumna vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt olja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Jäs övertäckt på dragfri plats cirka 1 timme.

Sätt ugnen på 225°. Forma degen till små portionspizzor (ca 20 cm i diameter). Fördela tomatsåsen och osten över och låt jäsa lite till. Grädda pizzorna ca 10 minuter, tills de fått färg och osten smält.

Skala och rensa skaldjuren under tiden. Salta och peppra och stek dem hastigt i mild olivolja. Pressa ev över lite citron. Skär pizzan i bitar och toppa med de nystekta skaldjuren. Servera genast.

Annons