Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Snabbhalstrad tonfisk med rädis- och rättikasallad

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Förrätt

Tid: 20 minuter

Fräsch, snabblagad förrätt som passar alla som vill äta hälsosamt. Tonfisken kan bytas ut mot lax. Om du vill servera detta som varmrätt passar couscous, bulgur eller ris bra till.

4 skivor tonfisk (à 150 g)

5 msk olivolja

2 msk balsamvinäger

1 msk ketjap manis (söt sojasås)

1 tsk curry

1 knippa rädisor

1/2 vit rättika (ca 350 g)

salt och svartpeppar

Skär bort ev blast och skölj rädi-s­orna noga. Skölj och skala rättikan. Riv den på rivjärn eller i man­dolin. Skär rädisorna i strimlor. Blanda råkosten i en skål. Salta och peppra över.

Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek tonfisken på medelvärme, häll på balsamvinäger, ketjap manis och curry. Lägg upp tonfisken på tallrikar, droppa såsen runt omkring och servera med salladen.

Vintips:

Clay Station Viognier, Delicato, Lodi, Kalifornien (nr 22228) 99 kr. Ett druvigt och blommigt men torrt vitt vin med aromatisk aningen eldig smak och toner av tropiska frukter.

Annons