Snabbhalstrad tonfisk med rädis- och rättikasallad
4 personer
Förrätt
Tid: 20 minuter
Fräsch, snabblagad förrätt som passar alla som vill äta hälsosamt. Tonfisken kan bytas ut mot lax. Om du vill servera detta som varmrätt passar couscous, bulgur eller ris bra till.
4 skivor tonfisk (à 150 g)
5 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk ketjap manis (söt sojasås)
1 tsk curry
1 knippa rädisor
1/2 vit rättika (ca 350 g)
salt och svartpeppar
Skär bort ev blast och skölj rädi-sorna noga. Skölj och skala rättikan. Riv den på rivjärn eller i mandolin. Skär rädisorna i strimlor. Blanda råkosten i en skål. Salta och peppra över.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek tonfisken på medelvärme, häll på balsamvinäger, ketjap manis och curry. Lägg upp tonfisken på tallrikar, droppa såsen runt omkring och servera med salladen.
Vintips:
Clay Station Viognier, Delicato, Lodi, Kalifornien (nr 22228) 99 kr. Ett druvigt och blommigt men torrt vitt vin med aromatisk aningen eldig smak och toner av tropiska frukter.