Sommarrullar med jordgubbar och lax
17 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Här möts Sverige och Vietnam i en lyxig sommarrulle med jordgubbar och lax. Fyll med annat gott som avokado, sockerärtor och salldslök och dippa i teriyakisås.
Annons
Sommarrullar med jordgubbar och lax
Perfekt som lätt lunch eller fin förrätt en varm dag.
4 portioner
Du behöver:
200 g jordgubbar
100 g sockerärter
2 avokador
3 salladslökar
150 g blandad grönsallad
200 g kallrökt lax
12 ark rispapper
1 lime
Till servering:
1 dl teriyakisås
Gör så här:
- Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor på längden. Skölj sockerärterna, skär av ändarna och skär sedan i skivor på längden.
- Halvera avokadorna, kärna ur och skär köttet i skivor. Ansa och skiva salladslökarna tunt. Skölj och torka salladen. Skär den rökta laxen i avlånga strimlor.
- Doppa ett rispapper i vatten så det blir mjukt och fuktigt. Lägg på en tallrik eller en skärbräda. Fördela skivor av jordgubbar, sockerärter, avokado, salladslök, lax och sallad i mitten av rispapperet. Droppa lite limesaft över.
- Rulla därefter rispapperet över av fyllningen. Vik in de två sidorna av rispapperet så fyllningen hålls på plats och rulla ihop till en fast rulle. Gör likadant tills alla rullar är fyllda.
- Halvera varje rulle med ett snett snitt på mitten och fördela över ett fat. Servera med teriyakisås att dippa i.
Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Annons