Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sommarrullar med jordgubbar och lax

17 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på sommarrullar med jordgubbar och lax
Här möts Sverige och Vietnam i en lyxig sommarrulle med jordgubbar och lax. Fyll med annat gott som avokado, sockerärtor och salldslök och dippa i teriyakisås.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bubbelpops med jordgubbarBrand logo
Bubbelpops med jordgubbar

Sommarrullar med jordgubbar och lax

Perfekt som lätt lunch eller fin förrätt en varm dag.

Så gör du sommarrullar med jordgubbar och lax

4 portioner

Du behöver:

200 g jordgubbar
100 g sockerärter
2 avokador
3 salladslökar
150 g blandad grönsallad
200 g kallrökt lax
12 ark rispapper
1 lime

Till servering:

1 dl teriyakisås

Gör så här:

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor på längden. Skölj sockerärterna, skär av ändarna och skär sedan i skivor på längden.
  2. Halvera avokadorna, kärna ur och skär köttet i skivor. Ansa och skiva salladslökarna tunt. Skölj och torka salladen. Skär den rökta laxen i avlånga strimlor.
  3. Doppa ett rispapper i vatten så det blir mjukt och fuktigt. Lägg på en tallrik eller en skärbräda. Fördela skivor av jordgubbar, sockerärter, avokado, salladslök, lax och sallad i mitten av rispapperet. Droppa lite limesaft över.
  4. Rulla därefter rispapperet över av fyllningen. Vik in de två sidorna av rispapperet så fyllningen hålls på plats och rulla ihop till en fast rulle. Gör likadant tills alla rullar är fyllda.
  5. Halvera varje rulle med ett snett snitt på mitten och fördela över ett fat. Servera med teriyakisås att dippa i.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

Annons