Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spaghetti med tomat, chili och vitlök

12 jul, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på spaghetti med tomat, chili och vitlök
Vår spaghetti med tomat, chili och vitlök är pastan du lagar när du känner dig extra lat. Enkel, ja men bland det godaste du kan bjuda på!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 matiga våfflorBrand logo
3 matiga våfflor

Spaghetti med tomat, chili och vitlök

Enkla råvaror, stora smaker!

Snabblagad spaghetti med tomat, chili och vitlök

4 portioner

Annons

Du behöver:

400 g spaghetti
2 vitlöksklyftor
1–2 röda chilifrukter
2 msk olivolja
600 g körsbärstomater
1 förpackning tomatkross
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1 rejäl näve bladpersilja
40 g parmesan

Gör så här:

  1. Koka spaghettin al dente i lättsaltat vatten.
  2. Skala och hacka vitlöken fint. Skölj och hacka chilin fint. Stek vitlök och chili i lite olivolja i en panna med höga kanter.
  3. Skölj och torka körsbärstomaterna och låt dem steka med ett par minuter. Tillsätt tomatkross, låt såsen koka upp och smaka av med salt och peppar. Vänd ner den nykokta spaghettin i såsen.
  4. Servera i djupa tallrikar, toppa med finhackad persilja och riven parmesan.

Foto: Betina Hastoft

Annons