Sparrissoppa med forellrom
6 personer
Du behöver:
1 dl torrt vitt vin
4 msk kycklingfond
1 burk crème fraiche (valfri fetthalt)
2 pkt fryst grön sparris (200 g)
några kvistar bladpersilja
salt och svartpeppar
Till servering och garnering:
några sparrisknoppar
några kvistar dragon
2 dl matlagningsyoghurt
salt, svartpeppar
6 msk forellrom
Gör så här:
Koka upp vin, 5 dl vatten och kycklingfond. Låt sjuda några minuter. Vispa i crème fraiche. Skär sparrisen i bitar. Ta undan några knoppar till garnering. Lägg bitarna i soppan och koka upp. Tillsätt persiljebladen. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Koka knopparna till garneringen i lättsaltat vatten i 1/2 minut. Repa dragonen och hacka den grovt. Rör ner den i yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Fördela soppan i glas eller koppar. Lägg i en klick dragonyoghurt och en klick forellrom. Stick till sist ner några sparrisknoppar i varje glas.