Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sparrissoppa med forellrom

17 mar, 2014
AvSofie Nyblin
Sparris och forellrom är vacker vårmat. Här i en ljuvlig soppa med vitt vin, mustig kycklingfond och frisk crème fraiche.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ellemv0801-stjÌ?rnglansNY.indd
Sparrissoppa med forellrom.

6 personer

Du behöver:

1 dl torrt vitt vin

4 msk kycklingfond

1 burk crème fraiche (valfri fetthalt)

2 pkt fryst grön sparris (200 g)

några kvistar bladpersilja

salt och svartpeppar

Till servering och garnering:

några sparrisknoppar

några kvistar dragon

2 dl matlagningsyoghurt

salt, svartpeppar

6 msk forellrom

Gör så här:

Koka upp vin, 5 dl vatten och kycklingfond. Låt sjuda några minuter. Vispa i crème fraiche. Skär sparrisen i bitar. Ta undan några knoppar till garnering. Lägg bitarna i soppan och koka upp. Tillsätt persiljebladen. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Koka knopparna till garneringen i lättsaltat vatten i 1/2 minut. Repa dragonen och hacka den grovt. Rör ner den i yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Fördela soppan i glas eller koppar. Lägg i en klick dragonyoghurt och en klick forellrom. Stick till sist ner några sparrisknoppar i varje glas.

Annons