Spenatvåfflor med avokado, ägg och rostade kikärter
10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Börja dagen på bästa sätt – med en riktigt lyxig frukost bestående av spenatvåfflor med stekt ägg, avokado och rostade kikärtor.
Annons
Spenatvåfflor med avokado, ägg och rostade kikärter
God lunch eller läcker start på dagen.
4 portioner
Du behöver:
65 g färsk spenat
2 stora ägg
2 dl mjölk
180 g (3 dl) vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk smör till stekning
Rostade kikärter:
1 förpackning kikärter (burk eller kartong)
1 ½ msk olivolja
1 tsk mald spiskummin
½ tsk chilipulver
½ tsk salt till servering
4 ägg
1 msk olivolja för stekning
2 avokador
4 msk sesamfrön
Gör så här:
- Skölj och torka spenaten. Blanda alla ingredienser till våffelsmeten till en jämn smet.
- Värm våffeljärnet – använd gärna ett våffeljärn för belgiska våfflor. Pensla järnet med lite smält smör och grädda våfflorna tills de är gyllene och genomstekta. Det blir 4–6 våfflor av smeten.
- Rostade kikärter: Skölj kikärterna, låt rinna av och blanda dem väl med olja och kryddor i en skål. Stek kikärtsblandningen i en stekpanna i 5–8 minuter tills den är gyllene.
- Stek äggen i en het panna med lite olja. Skala och skiva avokadorna. Servera våfflorna med stekt ägg, avokado och rostade kikärter och strö över sesamfrön.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Annons