Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Leilas spökmaränger

27 okt, 2015
AvRedaktionen
Leilas spökmaränger.
Söta spökmaränger, perfekta att dekorera chokladtårtan eller andra Halloween-bakverk med. Ögonen gör du av ett par droppar chokladsås.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

25 stycken

Tid: 1 timme och 30 minuter

Du behöver:

3 äggvitor

2 1/2 dl strösocker

5 droppar ättiksprit (12%)

Till dekoration:

några droppar chokladsås (till spökögon)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 90°. Vispa vitorna tillsammans med strösocker och ättikan tills du får en styv och glansig maräng.
  2. Spritsa ut jättesmå toppiga maränger på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 50 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Ta en tandpetare och doppa i chokladsås och måla små ögon på marängerna.
Leilas spökmaränger.
Leilas spökmaränger.

Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fler av Leilas recept hittar du här.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons