Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avokadosallad
13 jun, 2017
AvRedaktionen
Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avokadosallad. Blir det ströbrödsblandning över kan du strö den över köttet eller grönsakerna dagen efter.
Annons
4 personer
Du behöver:
2 dl pankoströbröd
rapsolja till stekning
1 vitlöksklyfta (finriven eller pressad)
finrivet skal från 1 citron
några kvistar timjan (hackade)
salt och svartpeppar
4 torskfilébitar à 150 g
salt och svartpeppar
Avokadosallad:
1/2 rödlök (finhackad)
2 avokador (i mindre bitar)
1 tomat (i mindre bitar)
1/2 röd chili (finhackad)
2 salladslökar (tunt skivade)
1 dl kalamataoliver med kärna
1 msk kapris i lag
3 msk olivolja
saft från 1 citron
lite hackad persilja
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Stek ströbrödet i olja tills det börjar blir gyllenbrunt. Blanda med vitlök, citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar.
- Krydda fisken med salt och peppar och baka i ugn på 100° ca 20 minuter tills fisken precis är färdig.
- Strö över rikligt med ströbrödsblandning.
- Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.
Annons