Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avokadosallad

13 jun, 2017
AvRedaktionen
Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avokadosallad.
Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avokadosallad. Blir det ströbrödsblandning över kan du strö den över köttet eller grönsakerna dagen efter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

2 dl pankoströbröd

rapsolja till stekning

1 vitlöksklyfta (finriven eller pressad)

finrivet skal från 1 citron

några kvistar timjan (hackade)

salt och svartpeppar

4 torskfilébitar à 150 g

salt och svartpeppar

Avokadosallad:

1/2 rödlök (finhackad)

2 avokador (i mindre bitar)

1 tomat (i mindre bitar)

1/2 röd chili (finhackad)

2 salladslökar (tunt skivade)

1 dl kalamataoliver med kärna

1 msk kapris i lag

3 msk olivolja

saft från 1 citron

lite hackad persilja

salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Stek ströbrödet i olja tills det börjar blir gyllenbrunt. Blanda med vitlök, citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  2. Krydda fisken med salt och peppar och baka i ugn på 100° ca 20 minuter tills fisken precis är färdig.
  3. Strö över rikligt med ströbrödsblandning.
  4. Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.
Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avokadosallad.
Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avokadosallad.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons