Superstylisten Jonas Hallberg listar sina favoriter
Vad är det äckligaste du någonsin ätit?
– Utan tvekan durian, en gul frukt med supervassa taggar. Den både luktar och smakar som kattkiss!
Vad kommer aldrig in i ditt kök?
– Bruna bönor i en sån där korvförpackning.
Vilken är din favoritrestaurang?
– När solen skiner går jag helst till Mälarpaviljongen vid Norr Mälarstrand där maten och miljön är underbar. Men den allra bästa ”restaurangen” är hos min mamma och pappa i Småland. Mammas mat gör en aldrig besviken.
Vad är den allra bästa maten att äta under en styling/fotosession?
– Jag är så trött på cool, stylish studiomat – ge mig god väl lagad husmanskost så att man orkar jobba! Jag älskar maten från Broms catering från Bromma.
Vilken är din favoritstjärna som du har jobbat med, och vart skulle du bjuda henne på middag?
– Min favoritstjärna är Cameron Diaz för hon är så cool och avslappnad. Enkel och soft! Henne skulle jag ta till Merix Mexican Restaurant i West Hollywood, på tisdagar är det Taco Tuesday och man får äta hur mycket man vill för 7 dollar. Här är det skön stämning och coola människor. Hon skulle älska att hänga här!
Vart ska man gå om man vill stöta på alla snygga kändisar/modeller som du stylar?
– Boka bord på Chateau Marmont i West Hollywood, det är som att gå på Oscarsgalan!
Vad bjuder du helst dina vänner på för mat?
– Jag älskar att bjuda på en god osso bucco eller ett vällagat dillkött. Enkla rätter är bäst, inga konstigheter. Testa förresten dillköttet på Husmans Deli i Östermalmshallen i Stockholm, som hemlagat!
Vilken är din favoritrestaurang utomlands?
– Åh, det finns många! Men en är Indochine i New York. Klassisk, cool inredning och fantastisk asiatisk mat. Det är också Anna Wintours (amerikanska Vogues modechef) favorit – då förstår ni hur bra den är.
Vilken är den bästa förförarmaten?
– Skaldjur! Och chokladdoppade jordgubbar. Och naturligtvis champagne. Alltid!
… och vilken sorts champagne blir det då?
– Jag gillar Pol Roger och Bollinger, men favoriten alla gånger är Dom Perignon. Så frågar någon vilken skumpa jag vill ha blir det dyrt (skratt)!
Och vilket är då ditt favoritvin?
– Amarone. Det är helt enkelt bäst!
Vilken är din favoritdrink och varför, och vad innehåller den?
– Campari och färskpressad apelsinjuice är alltid en favorit. Eller en iskall gin och tonic med färsk lime.
Har du något litet recept att dela med dig av?
– Hm… Apropå drinkar: Bacardimust! Blanda Bacardirom med julmust, det är supergott. Våga prova!
Saknar du någon mat eller några godsaker från Sverige när du är utomlands?
– Nej, på Ikea finns ju Ahlgrens bilar och Marabou choklad, då behöver man inget mer (skratt).
Har du någon favoritdesigner när det gäller serviser?
– Enkelt – Versace för deras glam så klart!
Har du något bra ekologiskt tips?
– När man är i USA ska man alltid ta med sig resten av maten i doggybag – du får alltid för stora portioner där. Annars är det ju alltid bra att köpa ekologiska produkter. Lite dyrt bara, men det får man ta.
Är du en förrätts- eller efterrättsmänniska?
– Jag är helt klart en förrättsmänniska, jag älskar mat! Hellre en avec än en dessert (skratt) …
Vilket är ditt bästa festknep?
– Kom med ett leende på läpparna och glimten i ögat och natten är din!