Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Syrad endivsallad med blåmögelost och valnöt

20 okt, 2014
AvRebecca Wictor
Syrligt och gott. Recept av Filip Fastén för att passa till Spendrups ekfatslagrade julmust.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Syrad endivsallad med blåmögelost och valnöt.
Syrad endivsallad med blåmögelost och valnöt.

Recept för 4 personer

Ingredienser:

200 g blåmögelost (av typ/märke Castello)

2 st syrliga äpplen

2 st syrliga päron

50 g vattenkrasse

1 gul endiv

1 röd endiv

2 dl 1-2-3 pickelslag (1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten )

1 citron

2 msk smör till stekning

4 msk brynt smör

10 st valnötter

Gör så här:

Börja med att dela endiven i oregelbundna bitar. Lägg dem i pickelslagen 20 min före servering. Dela päron och äpplen i oregelbundna bitar. Stek dem gyllenbruna i smör. Bryt osten i mindre bitar och hacka valnötterna.

Till servering:

Lyft upp endiverna ur pickelslagen och salta lätt, lägg osten och frukten på en tallrik, toppa med endiverna och strö valnötterna och krasse. Smaka av det brynta smöret med lite citronsaft och ringla över innan serveringen.

Annons