Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tomat- & bönsallad

13 mar, 2014
AvSofie Nyblin
Hur ofta är inte det enklaste godast? Här en fräsch sallad med tomater och bönor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Tomat- & bönsallad.
Tomat- & bönsallad.

4 personer

Tid: 10 minuter + 30 minuter att stå och dra

Du behöver:

1 näve bondbönor

5 msk olivolja (den bästa du har)

1 msk vitvinsvinäger

salt, svartpeppar

1 näve blandade färska örter (som basilika, dragon, slätbladig persilja)

800 g röda och gröna tomater (grovt hackade)

1/2 röd chilipeppar (i tunna strimlor utan frön)

1 zucchini (finskuren)

4 nävar blandade salladsblad (som ärtskott och babyspenat)

4 vårlökar (skivade)

200 g fetaost (grovt smulad)

Gör så här:

Koka bondbönorna i saltat kokande vatten i 2 minuter, häll bort vattnet och låt dem svalna. Blanda olivolja, vinäger, salt och svartpeppar i en stor salladsskål. Lägg i örtkryddor, tomatbitar och chilipeppar. Låt stå och dra i 30 minuter. Lägg i bönorna och övriga ingredienser och servera.

Av: Alastair Hendy / Europapress

Annons