Tomat- & bönsallad
4 personer
Tid: 10 minuter + 30 minuter att stå och dra
Du behöver:
1 näve bondbönor
5 msk olivolja (den bästa du har)
1 msk vitvinsvinäger
salt, svartpeppar
1 näve blandade färska örter (som basilika, dragon, slätbladig persilja)
800 g röda och gröna tomater (grovt hackade)
1/2 röd chilipeppar (i tunna strimlor utan frön)
1 zucchini (finskuren)
4 nävar blandade salladsblad (som ärtskott och babyspenat)
4 vårlökar (skivade)
200 g fetaost (grovt smulad)
Gör så här:
Koka bondbönorna i saltat kokande vatten i 2 minuter, häll bort vattnet och låt dem svalna. Blanda olivolja, vinäger, salt och svartpeppar i en stor salladsskål. Lägg i örtkryddor, tomatbitar och chilipeppar. Låt stå och dra i 30 minuter. Lägg i bönorna och övriga ingredienser och servera.
Av: Alastair Hendy / Europapress