Tortillas med kyckling, salsa och chilisås
10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Färgglada, matiga tortillas med kyckling, frisk mangosalsa och chilisås – ett lite lyxigare alternativ på tacokvällen!
Annons
Tortillas med kyckling, salsa och chilisås
Kryddig kyckling, spröd kål och sötsyrlig salsa – det här kommer att bli en favorit.
4 portioner
Du behöver:
2 cm färsk ingefära
2 msk farinsocker
1 msk majsolja
2 msk sojasås
4 kycklingbröstfiléer
Mangosalsa:
2 mogna mangor
½ ananas
1 kruka koriander
1 grön chili grön chilisås
6 färska chilifrukter
2 vitlöksklyftor
1 kruka citronmeliss
3 ekologiska limefrukter
1 tsk honung
Till servering:
1 lila spetskålshuvud
8 tortillas
Gör så här:
- Skala och finriv ingefäran. Rör ihop ingefära, farinsocker, olja och soja till en marinad. Lägg kycklingen i marinaden, täck över låt dra minst 1 timme i kyl, gärna över natt.
- Värm ugnen till 200°. Stek kycklingen i en panna så den får en fin yta. Lägg sedan i ett ugnsfast fat och stek färdigt i ugnen i cirka 20 minuter, tills kycklingen är genomstekt och köttsaften klar utan rosa inslag. Skär sedan i tunna skivor.
- Mangosalsa: Skala mango och ananas och skär i små tärningar. Skölj och finhacka koriandern. Skölj och skär chilin i skivor, ta bort kärnhuset om du inte vill ha så stark smak. Vänd ihop mango, ananas och chili till en salsa.
- Grön chilisås: Skölj och finhacka chilifrukterna, ta bort kärnhusen om du inte vill ha så stark smak. Skala och pressa vitlöken. Skölj och plocka citronmelissen. Skölj och finriv skalet på limefrukterna, pressa ur saften. Mixa limesaft och -skal med chili, vitlök, citronmeliss och honung till en grov pesto.
- Ta bort de yttersta bladen på spetskålen och finhacka den. Värm tortillabröden. Toppa bröden med kål, kyckling, salsa och chilisås.
Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth
Annons