Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ugnsrostad lök och potatis med rosmarin

19 apr, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på ugnsrostad lök och potatis med rosmarin
Uppgradera den ugnsrostade potatisen med lök och rosmarin för ett härligt tillbehör till i stort sett allt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Ugnsrostad lök och potatis med rosmarin

Gott tillbehör till det mesta!

Bjud på ugnsrostad lök och potatis med rosmarin

12 bufféportioner

Du behöver:

1,2 kg lök
1,2 kg småpotatis
4 msk rapsolja
1 stjälk färsk rosmarin
300 g fetaost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Skala löken och skär bort toppen och botten. Skär löken i tunna klyftor. Skölj och pricka potatisen. Lägg lök och potatis på var sin sida av en ugnsplåt, ringla över olja och grädda dem i ugnen i 30 minuter tills de är gyllene på ytan.
  2. Ta ut plåten och pressa sönder alla potatisar, t ex med en kastrull eller potatisstöt, så att de delar sig något. Strö lite rosmarin och smulad fetaost över varje potatis och grädda dem i ugnen i ytterligare 20 minuter.
  3. Vid servering, lyft upp potatisarna på ett fat och placera lökarna ovanpå potatisen. Servera.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Annons