Ugnsrostad lök och potatis med rosmarin
19 apr, 2022
AvRedaktionen ELLE
Uppgradera den ugnsrostade potatisen med lök och rosmarin för ett härligt tillbehör till i stort sett allt!
Annons
Ugnsrostad lök och potatis med rosmarin
Gott tillbehör till det mesta!
12 bufféportioner
Du behöver:
1,2 kg lök
1,2 kg småpotatis
4 msk rapsolja
1 stjälk färsk rosmarin
300 g fetaost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°. Skala löken och skär bort toppen och botten. Skär löken i tunna klyftor. Skölj och pricka potatisen. Lägg lök och potatis på var sin sida av en ugnsplåt, ringla över olja och grädda dem i ugnen i 30 minuter tills de är gyllene på ytan.
- Ta ut plåten och pressa sönder alla potatisar, t ex med en kastrull eller potatisstöt, så att de delar sig något. Strö lite rosmarin och smulad fetaost över varje potatis och grädda dem i ugnen i ytterligare 20 minuter.
- Vid servering, lyft upp potatisarna på ett fat och placera lökarna ovanpå potatisen. Servera.
Recept och foto: Skovdal Nordic
Annons