Varm auberginesallad
30 sep, 2015
AvRedaktionen
God och enkel sallad med grillad aubergine som passar perfekt som tillbehör till det mesta. Smaksätt med olivolja, citron, vitlök och persilja. Medelhavssmaker när de är som bäst!
Annons
6 personer
Tid: 45 minuter
Du behöver:
2 aubergine (skurna i 1 cm tunna skivor)
8 msk olivolja
Dressing:
1 dl jungfruolivolja
1 citron (rivet skal och 2 msk pressad citronsaft)
1 vitlöksklyfta (pressad)
4 msk hackad slätbladig persilja
2 msk hackad citrontimjan
Salt och peppar
Gör så här:
Pensla båda sidorna på auberginskivorna med olivolja och grilla i ca 3–5 minuter på varje sida tills de fått färg och blivit mjuka. Lägg dem i en form med höga kanter. Mixa alla ingredienserna till dressingen och ringla dressingen över auberginen. Täck med folie och låt stå i 15 minuter för att smakerna ska hinna sätta sig. Servera ljummen.
Annons